Русенци рисуват най-дългия комикс в света

0

Опит за рекорд за Книгата на Гинес започнаха русенски деца, ученици, библиотечни работници и др., съобщава "Русе нюз".

По идея на Стоян Стоянов, основател на Музея на комикса в града, те ще се опитат да нарисуват най-дългия комикс в света. Работата ще продължи до 24 май. Желанието им е до тогава да създадат комикс с дължина 150 м. под надслов „Русе – град на свободния дух“. Вече са готови първите 50 метра от творбата. Те са създадени от децата от ЦДГ „Пролет“, чийто директор е г-н Стоянов. който е и директор на детската градина, и от ученици от ОУ „Тома Кърджиев“. Рисунките са върху ролки от тапети, използвани са различни техники – акварел, колаж, перо, рисунки с флумастери и др.

Деца и ученици от други детски градини и училища в града също рисуват платна, като ще се организира и работилница за комикси на централния площад в града, за да може в инициативата да се включат повече участници.

Идеята е комиксът, който ще кандидатства за Гинес, да бъде представен в края на месеца. Тогава предстои да бъде открит и Музеят на комикса, който ще се помещава в сградата на библиотеката. Инициативата е „открита“, в нея може да се включи всеки желаещ, независимо от възрастта и професията му.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари