Русенци започнаха да местят сами старите си коли, за да не ги вдига общината

3
За изминалата седмица от 18 автомобила с поставени предупредителни стикери за премахване вече 15 са преместени от собствениците си
За изминалата седмица от 18 автомобила с поставени предупредителни стикери за премахване вече 15 са преместени от собствениците си Снимка: Getty Images

Русенци предпочитат сами да преместят старите си автомобили, които заемат общински терени на паркинги или зелени площи, вместо да го прави общината.

За изминалата седмица от 18 автомобила с поставени предупредителни стикери за премахване вече 15 са преместени от собствениците си, предава Русе Медиа.

След измененията в Наредба №15 за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци, които бяха приети от Общинския съвет, МПС, намиращо се върху държавен или общински имот, се смята за отпадък, ако има прекратена регистрация за повече от три месеца. Същото важи и за колите, на които не е заверен знакът за технически преглед за повече от три месеца.

Така всички автомобилите, които попадат в тези две категории, подлежат на премахване от общински и държавни терени. Комисия от общината поставя съответни предупредителни стикери и ако не бъдат преместени в 14-дневен срок, фирмата, с която е сключен договор, ги изнася на площадка за временно съхранение. Там те престояват три месеца, преди да бъдат предадени за разкомплектоване. Ако собственикът иска да си прибере автомобила, заплаща за престоя му на площадката и транспортирането до нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари