Русенци се радват на изложба, посветена на Мартенските музикални дни

5

Експозицията представя близо 130 картини на 22-ма автори

Изложба, посветена на едно от най-престижните музикални събития в страната - международния фестивал „Мартенски музикални дни“, подредиха членовете на Русенското дружество на художниците в галерията на „Борисова“ 6. Инициативата се организира за седма поредна година и се провежда под надсловМузиката в нас“.

Експозицията представя близо 130 картини на 22-ма автори. Само в първите часове от откриването си в петък вечерта тя бе посетена от десетки русенци.

Поздравления към художниците бяха отправени от името на областния управител Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков. „Вашите картини са на границата между реалността и приказката. Те ни дават възможност за едно наситено и неповторимо пътешествие в света на твореца. Ясно си личи, че сте се водили от сърцето си, когато сте създали тези прекрасни платна“, се казва в написаното от Станев. Също така той пожелава на художниците да имат възможността да реализират още редица въздействащи изложби.

През следващите две седмици градът ни ще бъде музикалната столица на България. Силно вярвам, че Вашата изложба ще допълни Мартенски музикални дни по един наистина неповторим начин“, допълва от своя страна кметът Милков.

Според председателя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев подобна изложба дава един напълно различен поглед към музикалното изкуство. „По традиция инициативата се радва на голям интерес от жителите и гостите на града, което кара мен и колегите ми да се чувстваме удовлетворени, въпреки че напоследък не се купуват много картини, коментира Колев. Той увери, че от дружеството ще продължат да работят и да се стремят да поддържат високо ниво, както винаги е било досега.

Експозицията ще може да бъде разгледана до 23-и март. Повечето от творбите, представени в изложбата, са тематични и те не са показвани досега. Преобладава живописта, като са представени и някои по-нетрадиционни решения посредством богата палитра от различни цветови гами. Най-често използваните техники са маслените бои и акварела, като фокусът е поставен предимно върху натюрморта и фигуралните композиции. Могат да се видят и портрети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари