Русенци се приготвят за Коледа

0
В центъра на града ще грейнат общо 3 елхи, в ход е и изграждането на традиционния Коледен базар
В центъра на града ще грейнат общо 3 елхи, в ход е и изграждането на традиционния Коледен базар Видео: TVN

В ход е монтажа на коледната елха пред сградата на Общината.

Тази година са закупени нови светещи елементи, а идеята е за коледните празници с подходяща украса да грейнат и квартали в града край Дунав, предаде TVN. В началото на декември по традиция пред сградата на Общината ще бъде поставена триметровата фигура на Дядо Коледа, която ще е обградена от шейна и еленчета. Тук ще бъде обособен и кът за децата, които поискат да се снимат с добрия старец. До огромния Дядо Коледа ще бъде поставена и пощенска кутия, в която малчуганите да пускат писмата с желанията си за подаръци.

В центъра на града ще грейнат общо 3 елхи. Едната от тях е 13-метровото изкуствено дръвче пред сградата на община Русе, втората е украсена естествена елха пред Доходното здание, а третата е 6-метровата изкуствена елха на площад "Хан Кубрат". Нови светещи камбани, елхички и полусфери са поставени по централната улица "Александровска".

В ход е и изграждането на традиционния Коледен базар. За разлика от последните няколко години, тази година 34-те павилиона се връщат на старото си място – на площада пред Съдебната палата. Очаква се те да отворят врати в първите дни на декември. По традиция в тях ще се предлагат коледни украшения, различни лакомства, играчки и други.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари