Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Русенци са принудени да регистрират коли в Разград и Плевен

2
Проблемите в КАТ Русе нямат край!
Проблемите в КАТ Русе нямат край!

Отново ви пиша за неспиращите проблеми с регистрацията на лични, служебни и товарни автомобили в КАТ Русе

Управителя на фирмата ме упълномощи да регистрирам закупения от него автомобил в КАТ Русе и отново проблеми. Управителят издаде пълномощно с което да го представлявам и регистрирам въпросното транспортно средство, но уви аз трябва да изгубя минимум една седмица ако искам да направя регистрацията. На 07.04.15 около 11.30 прехвърлихме колата при нотариус, от там се запътих към КАТ за да извадя заявление за смяна на собственост, но се оказа че има проблем тези които са с пълномощно се обслужват само от 11-12часа и след обяд от 13-15,30 часа.Пред мен стоят група младежи и през цялото време се питат аз съм след теб, ти след мен и т.н. Като попитах кой е последния с пълномощни? стоят и ме гледат умно и никаква реакция.

Стана обяд и гишетата спряха работа в обедна почивка. Започнаха в 13.00 и отново се започна същата песен кой след кой е и т.н. когато отново попитах пак не получих отговор и реших че пред мен няма никой, но когато реших де вляза всички наддадоха вой какъв сам бил аз, че ще ги пререждам. Човек от групичката ми каза че днес няма смисъл да си губя времето да чакам тъй като те били много хора с пълномощно и днес няма да успеят да обработят всички документи( това са "Регистраторите" въпросните хора които регистрират коли на румънци и на тези на които не им се чака) срещу възнаграждение естествено. Бяха поне 15 души и постоянно прииждаха нови и нови техни хора. От дни има заповед на началника на КАТ един пълномощник да може да подава само по едно заявление, но те пак решиха проблема и започнаха да упълномощават който се сетят. Чаках до 16 часа и не успях да подам заявление.

Днес 08.04.15 отидох в 8.00 в Кат с нагласата, че днес ще успея да подам въпросното заявление и отново ударих на камък. Пред мен имаше около 20 човека граждани. След като отвориха  в 8.00 работа само с граждани аз попитах колко от хората са с пълномощни и кой е последен за да си знам реда отново без отговор. След малко някой каза ами много хора сме и почна да изрежда Беленския е след мен аз съм след Горския и т.н. Запомних една жена която беше пред мен и и казах, че моя ред е след нея, но до обяд така и не минахме. Всички се разотидоха и казаха, че в 13.00 ч. ще се върнат в същата последователност. Понеже ми изкочи ангажимент се обадих на жена ми и я изпратих в 12.45 да отиде и да се нареди при пълномощниците за да не си изгубя реда. Като наближи реда ми ми звънна и каза да идвам. При влизането в предверието имаше доста хора,но я попитах след кой сме и тя ми посочи един човек. Когато  дойде ред да влизам всички започнаха   започнаха да роптаят че съм ги прередил и те били преди мен. Въпреки всичко влязох работеха две гишета 1 - обслужва само пълномощници, другото - обслужва и граждани и пълномощници но за автомобили над 3,5 тона. Оказа се че трябва да съм на 1-то гише. И като се наредих на него настана бунт. Влязоха всички регистратори и започнаха със закани, че ако не изляза на опашката ще имам  проблеми. Не съм човек на насилието и реших,че няма смисъл да се занимавам с тези хора. Днес отново не успях да подам заявление.Незная дали ще успея в законовия 14 дневен срок да регистрирам автомобила.

Излязох отвън и попитах кой от тях е последен а един от тях ми отговори, че имало толкова хора след него, че просто нямало смисъл да чакам защото в 16.20 приключвали работа. Реших да подам жалба до началника, но с граждани работел само в определени дни, а в деловодството приемали жалби само сутрин от 10 -11,30 и от 15,30-17. Що за държава сме и град Русе, че никой не може да спре група хора, които са намерили да вадят лев на гърба на гражданина. Нима аз нямам право да регистрирам кола като нормален човек за 1 ден или като европеец с рег.табели от магазина . Регистрирал съм коли в Бургас, Варна, Хасково но такова чудо като в Русе никъде го няма.

п.с. На въпросния младеж който ми каза че имало страшно много хора след него, му предложих да регистрира автомобила вместо мен и да му платя. Каза няма проблеми за 1-2 и съм готов, но след  като поисках разходен документ - косова бележка или там каквото е за услугата се отказа.

Във Вас и Вашите репортери ми е надеждата един ден и в КАТ Русе да са оправят нещата. Чувал съм че хора дори са се принудили да ходят да регистрират коли в Разград, Плевен и други градове.

Автор: Мартин Маринов
(Автор: Мартин Маринов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари