Русенци купуват най-евтиното олио в страната

0
Цената на олиото: Най-евтино в Русе, а най-скъпо в Пловдив, 5 лева за литър
Цената на олиото: Най-евтино в Русе, а най-скъпо в Пловдив, 5 лева за литър Видео: bTV

Цената на олиото: Най-евтино в Русе, а най-скъпо в Пловдив, 5 лева за литър

Според производителите на слънчоглед, цената се влияе от суровината, преработката, транспорта и потреблението. От стоковите борси и тържищата прогнозират поевтиняване, предаде bTV.

Имаме и пълни складове със слънчоглед, и огромно производство на олио. На европейските пазари то се срива на цена от преди войната и от преди голямото покачване“, коментира Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

А различните цени на регионално ниво обясняват с качеството на отделния продукт и производството в конкретния район.

Регионите, които са по-малко развити и с по-малка логистика, там можем да видим за едно и също качество по-ниска цена на продукта“, допълни Иванов.

Прогнозите са да няма поскъпване по Великден. В петък служебната власт ще представи сайта за стойността на основните продукти в различните търговски обекти. Следващата седмица платформата ще е достъпна и за потребителите.

„Ще се публикуват цените на определени продукти. Те са около 50. Нашето искане е веригите да публикуват своите най-ниски цени, а не тези на промоция“, обясни служебния вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта Христо Алексиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    daskal
    Какви са тези абсурдни обобщения?! В Русе има олио по 3.50 лв., но има и по 5.50 лв. Вероятно в някои магазини е и по 6-7 лв. Освен това има олио и олио - по-евтинкото сигурно е и по-некачествено. "Олиото" звучи като други абсурдни обобщения - "хляба", "месото", "зеленчуците" и пр.
  • 10
    2
    деси
    Пак лъжи в Русе и Търново е най скъпо от цялата държава.
  • 18
    1
    Колкото - толкова ...
    Със заплата 600 лв. или с пенсия 467 лв. месечно в Русе и това олио дори е скъпо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари