Русенци посрещат първия круизен кораб за сезона

5
Програмата за чужденците от кораб „Амарейна“ ще бъде само в Русе и околностите
Програмата за чужденците от кораб „Амарейна“ ще бъде само в Русе и околностите Видео: Русе Медиа

Програмата за чужденците от кораб „Амарейна“ ще бъде само в Русе и околностите

Русе посрещна първия круизен кораб за новия сезон по река Дунав. Корабът „Вайкинг лиф“ акостира тази сутрин на брега, като на него пътуват около 100 чуждестранни туристи, основно американци. Началото на сезона е в Деня на първа пролет, като по обед се очаква да пристигне още един кораб – „Амарейна“, на чийто борд има туристи от Австралия и Нова Зеландия, съобщи зам.-кметът по икономика Златомира Стефанова, пише Русе Медиа.

Част от туристите от „Вайкинг лиф“ заминаха за Велико Търново, а останалите имаха разходка из Русе. Следобед ги очаква посещение на Басарбовския манастир и Ивановските скални църкви. Програмата за чужденците от „Амарейна“ ще бъде само в Русе и околностите.

По предварителна информация се очаква през този сезон в Русе да има около 450 спирания на круизни кораби, което дава надежди за добър сезон, каза още Златомира Стефанова. Проблем обаче може да има с нивото на реката, предвид липсата на сняг и дъждове през зимата.

От общината подготвят кеят да стане привлекателно място за туристите и за русенци. Предстои да се проведе търгът за трите заведения, както и да се направи обществена поръчка за Алеята на занаятите между двата понтона. Целта е да бъде уеднаквена визията на павилионите, като от общината се надяват до края на сезона да има избран изпълнител и да започне работата по тях.

Докато се направи Алеята на занаятите, туристите са посрещани от амбулантни търговци, които предлагат ножове и инструменти. Самите търговци признават, че стоката им е предназначена повече за екипажа, но може и някой турист да си купи нещо. Чуждестранният кораб доведе на място и жител на Сливо поле, който се надяваше да изпроси някой долар от американците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари