Русенци подадоха сигнал за криволичеща кола, която се качва по бордюрите из града

3
След обход полицията открива въпросния автомобил
След обход полицията открива въпросния автомобил

На 21 ноември около 17:40 часа в ОДМВР – Русе е постъпил сигнал от граждани за автомобил „Ауди 80“, да се движи из града криволичейки и да се качва по бордюрите.

Информацията е предадена на дежурните наряди. При последвалите обходи, въпросното превозно средство е забелязано от екип на Второ РУ да се движи по ул."Студентска" в Русе. Патрулката е последвала аудито и служителите са го спрели със светлинен сигнал на ул."Мадарски конник", срещу блок "Вела Пискова" в кв. "Възраждане".

При последвалата проверка полицаите са изискали от водача да представи документите на автомобила и неговите лични документи, при което на униформените е направило впечатление, че шофьорът на колата е във видимо нетрезво състояние и се държи неадекватно. Той предоставил единствено личната си карта. Установено е, че мъжът е на 52 г. от Русе, а допълнителна справка за него е изяснило, че е с отнето свидетелство за управление на МПС, а регистрационните табели, монтирани на аудито, са издадени за друг автомобил със същата марка.

За съдействие е извикан и екип пътни полицаи, които да тестват мъжа за алкохол, но той отказал пробата. Случаят е документиран от служителите, съставени са съответните актове за допуснатите нарушения по ЗДВП, табелите са иззети, образувано е и бързо производство по описа на Второ РУ, за престъпление по чл.345 , ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари