Русенци почетоха паметта на разстреляните офицери-русофили

5
На мястото на Паметника на русофилите преди 136 са разстреляни български офицери заради бунта на Русофилите
На мястото на Паметника на русофилите преди 136 са разстреляни български офицери заради бунта на Русофилите Снимка: Русе Медиа

На мястото на Паметника на русофилите преди 136 са разстреляни български офицери заради бунта на Русофилите

Русенци се събраха днес пред Паметника на русофилите, за да почетат паметта и да се поклонят пред българските офицери, разстреляни на този ден преди 136 години заради бунта си, съобщи Русе Медиа.

В тържествената церемония участваха членовете на Регионален Обществен съвет „Приятели на Русия”, Мото клуб „Нощни вълци” – България, и др. Бяха припомнени историческите събития, довели до бунта на Русофилите, и бяха поднесени венци и цветя.

На това място на 22 февруари 1887 г. са изпълнени смъртните присъди на бунтовниците – русофили майор Атанас Узунов, майор Олимпи Панов, капитан Зеленгоров, поручик Кръстеняков, поручик Кожухарски, подпоручик Енчев, подпоручик Тръмбешки, Тома Кърджиев и Александър Цветков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    18
    прав си
    русия ни предаде, като ни отдели от лоното на султана!
  • 4
    17
    Още някой
    Хубаво ги написал нещата човека в постове 9 и 10. Това е историята, неприятна е, казва истината за предателското отношение на Русия към нас. Проблема е че всички русофили дето пишат в този сайт не си познават историята, защото ако я познаваха и все още са такива русофили, то те са най-вече българофоби.
  • -2
    16
    Реторичен въпрос до 15
    Нека позная, на последните избори за ДБ/ПП ли гласува?
  • 1
    15
    путю путкович
    Всички русофили, начело с гнусното куче да се махат от България веднага! Да си стягат насраните гащи и да заминават за Челябинск!
  • 1
    14
    сс
    Кучето е рядкa проруска дрисня, марш в Русия куче гладно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари