Русенци могат да подават сигнали за миризми директно към предприятията

2
В сайта на РИОСВ - Русе са публикувани контактните форми на съответните оператори
В сайта на РИОСВ - Русе са публикувани контактните форми на съответните оператори Снимка: Dunavmost

В сайта на РИОСВ - Русе са публикувани контактните форми на съответните оператори

Жителите на Русе могат да подават сигнали за миризми директно към промишлените предприятия, притежаващи комплексни разрешителни. Това може да стане чрез интернет страницата на инспекцията, където са публикувани контактните форми на съответните оператори: https://www.riosv-ruse.org/signali-za-mirizmi-kam-operatori-s-kompleksni-razreshitelni Списъкът ще се допълва и за другите области от териториалния обхват на РИОСВ - Русе.

В комплексните разрешителни (КР) на инсталациите, от чиято дейност могат да се отделят интензивно миришещи вещества е записано специално условие, в което е указано, че притежателят е длъжен при получени оплаквания за миризми да предприеме незабавни действия за идентифициране на причините за появата им и да предприеме мерки за предотвратяване/отстраняване на емисиите на интензивно миришещи вещества, генерирани от дейностите на площадките им. Такова условие имат голяма част от операторите.

Подаването на сигнали чрез контактните форми на предприятията дава допълнителна възможност на екоинспекцията да осъществява по-строг контрол за спазване на условието за интензивно миришещи вещества в комплексните разрешителни. РИОСВ-Русе ще следи за спазване на условието чрез допълнителни справки за постъпилите в дружествата оплаквания при провеждане на плановия и извънреден контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    Kaktus
    А РИОСВ, дали се сети и за цеха за яйчен прах,който е почти под балконите на живущите там и от там същото се носят миризми понякога? ! До блокове и до училище,как се разрешават тези неща? И какво като има форма за контакт.Фирмите да получават мейли от частни лица...и какво от това . Уж,че правят нещо като институция! Къде са ви контактите на Булмаркет или заради тях най-много си траете и нищо не се прави? Че разписахте и за нов замърсител разрешително да се прави завод.Няма лошо,ама поне да са стриктни всички филтриращи инсталации . Защото сигурно на места проверявате редовно,а други разсеяно заобикаляте,както си е практиката ви.
  • 1
    16
    Къде е генерал Гъзак
    Къде е генерал Коссак или Гъзак,омбудсмана да защити русенци.Не чуе му се гласеца.,А и те май нещо не го търсят много щото си знаят човеку.Къде си ба...къде си Казак ли си,Гъзак ли си,къде си да ни защитиш? За какво стана защитник на гражданите.....палячо,артист от класа
  • 0
    15
    За Арменският ПоП
    Трудна работа пак е,нали на арменски трябва да е жалването.....
  • 3
    14
    Амин
    Наглостта има своето име Пенчо Милков
  • 8
    13
    русенец
    Бе я по-добре публикувайте телефона и адреса на Пенчо, че като засмърди да ходим да го вземем да души в Русе. Защото в Нисово най-много на обор да му замирише, ама това не е вредно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари