Русенци могат да обсъждат Проектонаредбата за хранене на бездомни животни до 6 март

2
Текстът на Проектонаредбата може да откриете в сайта на Общински съвет Русе
Текстът на Проектонаредбата може да откриете в сайта на Общински съвет Русе

Русенци могат да обсъждат Проектонаредбата за хранене на бездомни животни до 6 март

В сайта на Общински съвет- Русе може да откриете Проектонаредба относно изменение на Наредба №26 за притежание, отглеждане и контрол на животни на територията на Община Русе.

На предходното си заседание общинските съветници приеха промени, свързани със забраната на хранене на безстопанствени животни на обществени места като детски, учебни и лечебни заведения, жилищни и административни сгради. Това обаче се оказва в противоречие със Закона за защита на животните.

Сега всички граждани и заинтересовани лица могат да се включат по темата, като предоставят мнение, предложения и становища в срок до 6 март.

Текстът на Проектонаредбата може да видите ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    kekeke
    Аз продължавам да храня животните, а общинските съветници ако искат могат да ми ядат уя. Или да дойдат да ми го глобят :)
  • 12
    4
    Русенец
    Да дадеш кокал на бездомно куче е престъпно, а цял народ да храни платеният електорат на политиците е хуманно, така ли?
  • 9
    3
    Няма нито едно проучване
    Че храненето на бездомни животни води до размножаването им. Те се размножават, защото могат. Щом общината няма парите за приюти и кастрация на бездомни животни, аз не виждам защо трябва да и плащам данъците, които и плащам. От днес няма да си плащам данък сгради, данък отпадъци, осигуровки и прочее. Ебахти корупционната яма незапълняема, в град със 100 000 жители да няма един приют за животни, камо ли за бездомни хора. Ама така е като ни управляват комунярски пендели и педеруски подлоги
  • 12
    2
    русенец
    Какво има да откриваме топлата вода? Препишете немската наредба по въпроса и я приемете. В Германия няма бездомни глутници кучета. В Русе е пълно с кучета, котки и всякакви други добитъци.
  • -1
    1
    Мето
    Да нахраним опитните мишки за немските изследователски институти. На времето с евреи - сега с кучета. Давай народе да храним!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари