Русенци извиха Великденско хоро

9
Площадът пред сградата на Общината се превърна в сцена на кръшни танци под съпровода на фолклорни ритми
Площадът пред сградата на Общината се превърна в сцена на кръшни танци под съпровода на фолклорни ритми

Русенци и гостите на града извиха днес по обед станалото вече традиция Великденско хоро

Площадът пред сградата на Общината се превърна в сцена на кръшни танци под съпровода на фолклорни ритми.

След две години прекъсване заради пандемията празникът, организиран от ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев и Община Русе, отново събра множество хора.

В концертната програма участваха ФТТ „Найден Киров“, фолклорните състави от ОбДЦКИ – „Русчуклийче“, „Зорница“, „Здравец“ и школата по народно пеене и ФТС „Зора“ при Младежкия дом. Имаше конкурси, а кулминацията бе голямото Великденско хоро. То събра фолклорни изпълнители, любители на народните танци от клубовете и публиката, които извиха хорото под съпровода на оркестъра на ФТТ „Найден Киров“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Емигрант
    То колко остана Русе - едно хоро град. В нашия блок от 10 апартамента 4 са необитаеми (един от тях мой), в останалите 6 - в 4 от тях 80-годишни баби, в другия стар ерген на 63 и двойка 50-годишни, дъщеря им преди година замина да учи в Англия и оттгогава не съм чул да е идвала и за ваканция. Русе загина!!
  • 5
    1
    Ушев
    Дядо ми навремето казваше: хоро и ръченица на площада играят войниците и слугинките. Гражданите танцуваме танго и валс във военният клуб!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари