Пъстроцветна програма за Великден в Русе

0
Русенци ще могат да се включат в конкурсите за най-красиво писано яйце и за яйце борец
Русенци ще могат да се включат в конкурсите за най-красиво писано яйце и за яйце борец Снимка: Dunavmost

Русенци ще могат да се включат в конкурсите за най-красиво писано яйце и за яйце борец

Община Русе ще отбележи Великден с празнична програма.

На 13 април /четвъртък/ маестро Емил Табаков ще дирижира „Реквием“ от Антонио Дворжак. В него ще се включат хорът и оркестърът на Държавна опера Русе, Смесен хор „Дунавски звуци“ и солистите Теодора Чукурска, Андреана Николова, Михаил Михайлов и Пламен Бейков. Спектакълът ще се състои в зала „Филхармония“ от 19:00 часа, съобщиха от Община Русе.

В Страстната седмица най-малките ще могат да се включат в боядисването на яйца, което се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и БЧК. Веселият празник ще започне в 13:30 на 13 април /четвъртък/ на площад „Батенберг“.

На 15 април /събота/ жителите на Червена вода ще се насладят на Великденски фолклорен концерт на Общинския детски център за култура и изкуство. Събитието ще започне в 17:00 ч. и в него ще се включат Детско – юношески фолклорен ансамбъл „Зорница” и народен хор към състава, както и Школа за народно пеене.

В неделя от 11:00 часа празничната програма ще приключи с традиционното за града Великденско хоро. То се организира от Община Русе и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, а на сцената със свои изпълнения ще се представят ФТТ „Найден Киров“, фолклорните ансамбли „Русчуклийче“, „Зорница“ и „Здравец“ при ОбДЦКИ, танцов състав „Зора“ при ОМД. Водещ ще бъде актьорът Йовко Кънев.

По време на празничното хоро русенци ще могат да се включат в конкурсите за най-красиво писано яйце и за яйце борец. За присъстващите ще има томбола с множество награди, като билети ще могат да бъдат закупувани на място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари