Русенци дишат все повече фини прахови частици

2
Запазва се тенденцията за увеличаване на дните с превишения на този атмосферен замърсител с настъпването на есенно-зимния сезон
Запазва се тенденцията за увеличаване на дните с превишения на този атмосферен замърсител с настъпването на есенно-зимния сезон Снимка: Facebook

Запазва се тенденцията за увеличаване на дните с превишения на този атмосферен замърсител с настъпването на есенно-зимния сезон

Четири дни с превишения на средноденонощните норми за фини прахови частици 10 микрона е регистрирала АИС „Възраждане” в Русе през септември, съобщиха от РИОСВ. Това сочат данните от месечната справка, която се подготвя и публикува на интернет страницата на инспекцията. Всички превишения са регистрирани в края на месеца, като най-висока концентрация е отчетена на 29 септември – 60.66 микрограма на кубичен метър (μg/m³), при норма 50 (μg/m³).

Запазва се тенденцията за увеличаване на дните с превишения на този атмосферен замърсител с настъпването на есенно-зимния сезон. Само от началото на октомри до момента има регистирани шест превишения на нормите на фините прахови частици 10 микрона. Макар, че отоплителният сезон все още не е започнал, за гр. Русе влияние оказват и активните строителни дейности в града и преноса на димни газове вследствие нерегламентираното тертиране на следжътвени остатъци в пограничния район на Република Румъния.

За град Русе от началото на годината до края на септември има петнадесет дни с превишения на фин прах.

В град Силистра, където също се провежда непрекъснат мониторинг на качеството на атмосферния въздух, до момента е регистрирано само едно превишение на нормата за фини прахови частици 10 микрона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Дишаме
    Коктейл Милев/ВиК/+ Милков/кмет/ в голямо количество,но за сметка на това напълно безплатно. Да са живи и здрави ,за наша сметка обаче!
  • 10
    3
    Реално
    Целият град е в прахоляк и кал от "великия" воден цикъл и безхаберието и липсата на контрол от Пънчо и администрацията му. Никакъв есеннозимен сезон, а цяло лято е такъв въздухът. Мият се само няколко централни улици, а на останалите улици хората да си дишат прахоляка. Този некадърник да се омита, а не да обикаля като цветарка и да говори колко велик бил и как щял пак да бъде кмет. Опазил ни Господ от такива комунета!
  • 10
    2
    Русенец
    И защо в Силистра няма? Там румънците не палят ли стърнища? Защото тук ги палят целогодишно.
  • 11
    1
    Гост
    Ония, дето духат с духалките нападалите листа, по разстланият за асвалтиране чакъл, имат ли принос към този факт? Бая облаци прах се вихрят покрай тях.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари