Русенци даряват детски играчки на Историческия музей

0
Всеки може да разрови старите ракли и да извади от тях нещо ценно
Всеки може да разрови старите ракли и да извади от тях нещо ценно Видео: БНТ

Станимира Цанева е решила да участва в кампанията на музея и събрала от дома си играчки от своето детство.

За нея те са свързани със съкровени спомени и чувства. Донесла чадърче, метална касичка и механично сметало, предава БНТ.

Станимира Цанева: Това сметало беше изключително важно за мен, защото ми помагаше изключително много при подготовката ми по математика. Помня обаче, че можеше да се ползва само вкъщи и в никакъв случай в училище. Тези предмети носят духа на своето време и ще бъдат видени от повече хора.

Кампанията на музея разчита да събуди интереса на русенци, които се завръщат през лятото от страните, в които живеят и работят. Уредниците се надяват всеки от тях да разрови старите ракли и да извади от тях нещо ценно.

Силвия Трифонова, уредник в Историческия музей-Русе: Хората обикновено даряват детски играчки, защото това са предмети, които са свързани с много мили и съкровени спомени.

Събирането на предмети ще продължи до 30-ти юни. След края на кампанията музеят ще подреди изложба със събраните експонати. И не само.

Силвия Трифонова: С предметите, участващи в конкурса, ще бъде създадена една книга – игра. Тя ще бъде използвана от децата в рамките на летните занимания.

От ръководството на музея се надяват все повече граждани да съдействат за набиране на нови експонати.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари