Русенци да внимават, когато отиват на работа в чужбина

3
Това апелира местната комисия за борба с трафика на хора към Община Русе
Това апелира местната комисия за борба с трафика на хора към Община Русе

Местната комисия за борба с трафика на хора проведе заседание във връзка с участиeто на Община Русе в Националната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация.

На заседанието присъстваха председателят на комисията зам.-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, директорът на регионална дирекция „Гранична полиция“ Димитър Чорбаджиев, директорът на Териториална дирекция „Национална сигурност“ Георги Георгиев, зам.-директорът на ОД на МВР – Русе Павлин Коджахристов, началникът на сектор „Борба с организираната престъпност“ за Русе и Разград Пламен Бороджиев, завеждащият Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Русе Вилма Събкова, началникът на Регионално управление на образованието Росица Георгиева и ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев.

Кампанията се провежда под наслов «Трафикът на хора съществува» и цели да повиши осведомеността и чувствителността на обществото и рисковите групи по отношение на механизмите за въвличане в престъплението, както и да насочи вниманието към конкретни признаци за идентифициране на жертви на трафик с цел трудова експлоатация.

Местната комисия за борба с трафика на хора към Община Русе апелира гражданите да бъдат изключително внимателни, когато заминават да работят извън България и да се информират обстойно за всяка една стъпка, преди да вземат окончателно решение за отпътуване в чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари