Русенско семейство отпразнува сребърната си сватба с възстановка на български обичай

3
Облечени в народни носии, Галина и Димитър Вълчеви осъществиха и своята мечта да минат под венчило в църквата на русенското село Табачка
Облечени в народни носии, Галина и Димитър Вълчеви осъществиха и своята мечта да минат под венчило в църквата на русенското село Табачка Видео: БНТ

Семейство от Русе отпразнува сребърната си сватба с възстановка на някогашните български традиции.

Облечени в народни носии, Галина и Димитър Вълчеви осъществиха и своята мечта да минат под венчило в църквата на русенското село Табачка.

Селцето, разположено сред живописните скали на Поломието, посрещна сватбарите на мегдана, както си му е реда, с музика и хоро. Галина и Димитър Вълчеви решили по този начин да отбележат сребърната си сватба преди 3 години, когато купили тук къща във възрожденски стил.

Галина Вълчева: "Искаме да покажем на нашите деца и приятели, че българското трябва да се предава от поколение на поколение".

В пъстри народни носии бяха облечени и всички гости. Костюмите на Галина и Димитър са шити на ръка.

Димитър Вълчев: "Трябваше ни поне 3 месеца за изготвянето на всеки един поотделно да се ушият".

Незабравимо преживяване ще остане сватбата и за порасналите деца на семейство Вълчеви. А Галина и Димитър си пожелават да са живи и здрави и се заричат така да отпразнуват и златната си сватба.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари