Русенският университет отбеляза 69-и рожден ден

0

79 доктори, доценти и професори получиха дипломите си за придобити научна степен и академични длъжности на 11ноември в чест на 69-ия рожден ден на Русенския университет. Сред тях бяха изпълнителният директор на Сименс-България, д-р инж. Боряна Манолова и зам.-кметът на Русе, д-р Страхил Карапчански. Специални поздравления висшето училище получи от зам.-областния управител, г-н Валентин Колев, кмета на Русе, г-н Пламен Стоилов и председателя на ОС на Община Русе, засл. проф. Васил Пенчев.

В приветствието си при откриването на Тържественото събрание ректорът проф. Христо Белоев подчерта: „Нашата цялостна стратегическа визия за растеж се гради върху пулса на обществената динамика и на потребностите на икономическата среда. Затова университетът ни е адаптивен, креативен и иновативен - както в мисленето, така и в действията си. Това е уникалната корпоративна философия, която предаваме и на нашите студенти. И ние, и те, ясно съзнаваме, че моторът на успеха е в самите нас и в нашите последователни усилия да се усъвършенстваме и да вървим напред – каза ректорът - Днес Русенският университет е неотменна част от културното лице и дух на своя град, на своя регион, както и на българското висше образование.

Отворен към обществото и бизнеса, той е в непрекъснат диалог с тях и работи съвместно с тях. Това е посоката, която сме избрали. Тя е вярната посока, затова ние ще я следваме и в идните години!“ В духа на тези думи бяха също словото „69 години образователно-културна емблема в българската академична общност“ на доц. Таня Грозева, главен секретар на университета, както и изпълнението на студентите от театър „Пирон“ - „Мост между поколенията“.

Тържествата започнаха по-рано през деня с откриването на ежегодната „Изложба на печатните и електронните издания на преподавателите“ за изтеклия едногодишен период и Изложбата-базар на нова научна литература на руски и други чужди езици, организирана от Университетската библиотека и Издателството на Руската академия на науките в лицето на търговското й представителство в България „Индекс“ ООД. По-късно академичната общност поднесе венец пред монумента на патрона на висшето училище, Ангел Кънчев, от чието рождение се навършват 164 години.

Кулминацията на празника бе тържественото събрание в Канев Център, на което бяха обявени наградените издания на преподавателите и ректорът връчи дипломите на новите „доктори“, „доценти“ и „професори“. От името на придобилите научна степен и нова научна длъжност д-р инж. Боряна Манолова поздрави ректорското ръководство и благодари на университета за шанса, който дава на своите възпитаници да израстват професионално и да градят успешна кариера, благодарение на качествената подготовка и академичната подкрепа. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари