Русенският университет бе отрупан с награди!

0

Русенският университет получи Колективната награда „Русе“ в област „Образование и наука“. Отличието, в раздел „Образователни институции, за преподавателски или научен екип“, е свързано с 70-годишнината на висшето училище. Наградата „Русе“ е мотивирана с утвърждаването на Университета като ключов образователен научен център с нарастващо национално и международно значение, както и заради особения му принос за социалния и икономическия просперитет на община Русе и региона. В мотивите се казва още: „Провеждането на учебен процес в съответствие с европейските стандарти, работата по десетки проекти с университети от Европа и от целия свят с активното участие на студентите и стремежът да се обнови материалната база са основните аргументи, чрез които Русенският университет „Ангел Кънчев“ защитава своята водеща позиция сред висшите училища в България и които се оценяват по достойнство от цялата българската общественост.“

Още две награди „Русе“ бяха присъдени на преподаватели от Русенския университет.

Зам.-ректорът по евроинтеграция и международно сътрудничество, проф. д-р Юлиана Попова, беше отличена за „Цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на висшето образование и наука“, заради заслугите ѝ при създаването на Българо-румънския интеруниверситетски Европа център, значителните ѝ постижения в областта на интеркултурната комуникация и особения ѝ принос при разширяването на международната партньорска мрежа на Русенския университет.

Деканът на факултет „Природни науки и образование“, проф. д-р Маргарита Теодосиева, получи индивидуалната награда за „Висше образование и наука“. Отличието ѝ е свързано с утвърждаването на нови специалности в Русенския университет, висок професионализъм и значителни постижения в научната дейност.

Шестима студенти от различни факултети на Русенския университет бяха номинирани за наградата „Студент на годината“ – Слави Георгиев, Павел Златаров, Никол Донева, Гизям Чолакова, Сибел Лятиф и Слави Дяковски. За пръв път наградата се връчва през месец май, а отличените са постигнали отличен успех и са показали трайни интереси и постижения в научно-изследователската дейност. Носители на приза тази година са Слави Дяковски от специалност „Право“, Павел Златаров от „Компютърни системи и технологии“ и Слави Георгиев, който учи финансова математика. В продължение на една учебна година студентите на годината ще получават стипендии от Община Русе в размер на минималната работна заплата.

 

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари