Русенският цигулар Светлин Русев ще свири в сърцето на Айфеловата кула

0
Само ден преди най-светлия български празник на културата и духа - 24 май, Светлин Русев ще изнесе концерт в зала Gustave Eiffel на Айфеловата кула
Само ден преди най-светлия български празник на културата и духа - 24 май, Светлин Русев ще изнесе концерт в зала Gustave Eiffel на Айфеловата кула Снимка: Facebook

Само ден преди най-светлия български празник на културата и духа - 24 май, Светлин Русев ще изнесе концерт в зала Gustave Eiffel на Айфеловата кула

Цигуларят Светлин Русев ще изнесе солов концерт в сърцето на Айфеловата кула в Париж на 23 май. Това съобщиха от Българския културен институт в Париж на страницата си във Фейсбук.

Имаме прекрасна изненада за почитателите на класическата музика с изключително музикално преживяване. Само ден преди най-светлия български празник на културата и духа - 24 май, един от най-популярните български цигулари ще изнесе концерт, организиран и по покана на Българския културен институт в Париж. Очакваме ви в 20:30 часа местно време, в зала Gustave Eiffel на Айфеловата кула“, написаха от културната ни институция в социалната мрежа.

Светлин Русев е роден в Русе през 1976 година. Завършва Музикалното училище в Русе, където взема първите си уроци по цигулка при своята майка. През 1998 година завършва Консерваторията в Париж. Учи цигулка при професорите Деви Ерлих и Жан-Жак Кантороу.

От 2000 година е концертмайстор на Овернския камерен оркестър, а от 2005 година и на Оркестъра на Френското национално радио. През 2008 година е избран за професор във Висшата национална консерватория за музика и танц в Париж. От 2016 година е артистичен директор на Софийската филхармония. През същата година е назначен и за концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари