Русенският съд остави за постоянно в ареста убиеца Бахар Селим

3
Затвор от 20 години грози убиеца на Джейлян
Затвор от 20 години грози убиеца на Джейлян Видео: БГНЕС

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 33-годишния Бахар Селим, който на 31 май вечерта уби с нож 27-годишната си съпруга Джайлян, предаде БГНЕС.

Жената издъхна на пътя Русе-Бяла, след като е била гонена от мъжа си по платното. Бахар избяга, но бе открит и арестуван от полицията. От Окръжна прокуратура-Русе настояха за постоянна мярка „задържане под стража“.

Служебният защитник от своя страна изтъкна, че клиентът е направил самопризнания, съдействал е на полицията и има чисто съдебно минало. Освен това, както и самият Бахар заяви пред съда, иска да се грижи за 7-годишния си син. Пред разследващите той също е обяснил, че сега детето останало смисъл на живота му. Съдът обаче прие искането на прокуратурата, тъй като определи извършеното престъпление като висока обществена опасност.

Бахар е преследвал жена си по пътя, тя се е отскубнала, той отново я е подгонил и я е намушкал няколко пъти с нож, включително в шията и корема. Освен това характеристиката на личността му показва силно ревнива натура, която може да отключи агресия към други хора, които може да вини за станалото. Колкото до грижата за детето, съдът определи този довод като „циничен“, след като мъжът е лишил вече сина си от майка.

Наказанието за извършеното престъпление, по което е повдигнато обвинение, е между 10 и 20 години затвор.

Наложената мярка за неотклонение може да се обжалва през Великотърновския апелативен съд

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари