Мъжът, заклал Джейлян, иска да се прибере вкъщи

0
Русенският съд определи мярка „задържане под стража“ за убиеца Селим
Русенският съд определи мярка „задържане под стража“ за убиеца Селим

Русенският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо Бахар Селим, привлечен на първи юни като обвиняем за убийството на Джейлян Селим, съобщиха от съда.

В пледоарията си защитникът поиска съдът да определи процесуална мярка за неотклонение „домашен арест“, с мотивите, че обвиняемият сам е подал сигнал за инцидента, съдейства на разследващите органи, има постоянен адрес и чисто съдебно минало, както и че заявява желание да се грижи за 7 –годишния си син.

Съдът обаче счете, че въпреки началния етап на разследването, въз основа на събраните доказателства (самопризнанието на обвиняемия, свидетелските показания и други), се достига до обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението и че съществува опасност същият да се укрие, както и да извърши друго престъпление,  при невземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на РОС подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано, в тридневен срок считано от днес, като заседанието  пред Апелативен съд – Велико Търново е насрочено за 09.06.2016 г. от 14,00 часа.

Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари