Русенските екогерои спасиха 135 дръвчета от изсичане

2

Русенчета предадоха над 10 тона хартия за рециклиране

Във вчерашното издание на „Стара хартия за нова книга“ 2050 русенчета предадоха 10,4 тона хартия за рециклиране и получиха над 2450 нови книги. Така спасиха от изсичане 135 дървета!

В продължение на няколко часа стотици деца и родителите им предаваха за последващо използване събраните кашони, вестници, хартиени опаковки и др., като за всеки 5 кг, малчуганите получаваха нова детска книга по избор.

Празникът бе изпълнен с много музика, подаръци от организаторите и изпълнения на талантливите деца от Общинския детски център за култура и изкуство. Специално приветствие към екогероите отправи и зам.-кметът инж. Магдалина Илиева.

„Чудесно е, че книгите могат да живеят своя втори живот чрез вас, деца. Благодаря Ви за това, че пазите природата ни и че учите нас, по-възрастните, да бъдем по-отговорни към нея“, каза Илиева.

„Русе е единственият български град, в който кампанията се реализира без прекъсване от седем години насам и ще продължаваме да се връщаме тук“, казват организаторите. Те поздравиха екипа на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ за отличната организация и топлото посрещане всяка година.

Като партньор на събитието Община Русе изразява благодарността си към всички деца и техните родители, които с отдаденост се включиха в инициативата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари