Изложба „Докосни мечтите ми“ е подредена в Доходното здание

0

„Докосни мечтите ми“ е името на изложбата, открита в Доходното здание, която показва различните деца на България.

Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Русе Катя Петрова изказа приветствие към благородната кауза на столичния фотограф Анна Йончева да прави видими за обществото децата със специфични потребности.

Изложбата представя 50 снимки и фотоколажи на усмихнати деца и младежи, като 17 от тях са на русенчета. През уловените от фотографите мигове на истинска радост и щастие се появяват и техните реални мечти, които са като на всички останали деца.

Цяла малка Вселена от преживявания, чувства и вълнения е събрала и младата поетеса Кристислава Иванова в своята стихосбирка „Приказка нова вълшебна творя“. Авторката е част от проекта „Различните деца на България“. Самата тя е с диагноза  ДЦП, но стиховете й са слънчеви и оптимистични. Чрез своето творчество тя отправя послание към другите деца, родени с подобни проблеми – да се радват на живота и да продължават да мечтаят.

Изложбата и стихосбирката са организирани от СНЦ „Дунавско сияние“ и СНЦ „Смело сърце,“ като инициативата се подкрепя от Община Русе. Експозицията може да бъде разгледана до 21 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, отивам за хляб!
- Може да завали, вземи си едно яке!
- В куфара ми е.

Харесай Дунавмост във Фейсбук