Русенски юрист отмени наредба на ОбС - Силистра

0
Юрисконсултът от Русе Андрей Желязков отмени наредба на ОбС - Силистра
Юрисконсултът от Русе Андрей Желязков отмени наредба на ОбС - Силистра Видео: TVN

Общинският съвет на Силистра ще трябва да приема нова Наредба за реда и условията за изграждане и извършване на строително-монтажни работи на елементи от техническата инфраструктура на територията на общината.

Това се налага, след като по внесената жалба от юрисконсулта на „Нетуоркс България“ Андрей Желязков Административният съд в добруджанския град обяви приетата от местните старейшини наредба за нищожна.

Желязков атакува въведеното от местните старейшини изискване фирмите, искащи разрешение за разкопаване във връзка с прекарване на кабели или други подобни дейности, да заплащат такса. 70% от внесения депозит се връща след съставяне на протокол, че няма констатирани забележки по количеството и качеството на възстановените настилки, а останалите 30% – след изтичане на 9-месечния гаранционен срок.

Съдът е приел мотивите на г-н Желязков и на тази база е обявил Наредбата за нищожна, което означава, че старейшините в Силистра ще трябва да изготвят и утвърдят съвсем нов документ, който да отговаря на изискванията на законодателството в страната.

 

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари