Полицаи настояват да не бъдат тествани за наркотици

1
Това са съвсем различни тестове от тези за шофьорите, заяви Добромир Добрев
Това са съвсем различни тестове от тези за шофьорите, заяви Добромир Добрев Видео: NOVA

Това са съвсем различни тестове от тези за шофьорите, заяви Добромир Добрев

Част от полицаите поискаха да бъде отменена наредбата, която изисква да бъдат проверявани за наркотици. Един от синдикатите вече атакува наредбата в съда, насрочено е дело.

„В случая юристите, които изготвиха жалбата, намериха процесуални нарушения и противоречия със закона за нормативните актове. Ние като професионалисти ще добавим и още точки”, заяви Добромир Добрев от Централния полицейски синдикат по NOVA.

Според наредбата обект на контрол са служителите, които са на терен. Но не и тези, които са в институциите и деловите служби са пропуснати, те са назначени в контролиращата комисия със заповед на министъра. Ситуацията е нелогична. Това каза Добрев.

На въпроса еднакви ли са тестовете за гражданите с предлаганите за служителите, Добрев отбеляза: „Това са съвсем различни тестове от тези за шофьорите. Тук се взимат биологични проби. Така че министерството трябва да обясни какво е имуноаналитичен тест? Защото никъде в наредбата не се казва какво е това нещо.”

Генади Тенев, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, каза, че от федерацията не подкрепят становището на Централния полицейски синдикат. „Считаме, че такава наредба е необходима. Такъв ред и условие е необходим в МВР, както и за тестване за употреба на алкохол, защото такъв ред няма”, добави той.

Наредбата в същия си вид беше публикувана за обществено обсъждане през 2021 г., на следващата година подобрен вариант беше пуснат през 2022 г. - и в двата случая от Централен полицейски синдикат не са заявили становище срещу тези нарушения. "Информацията, че МВР атакува наредбата не е вярна, защото всъщност това са 300-400 човека от МВР", беше категоричен Генев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    !@#$
    Естествено, че ще тестват тия които са на терен, препасани с оръжие. За чий да тестват счетоводителката на РПУ-то? Ако си вървя по пътя кандил-кандил, но не шофирам и не върша свинщини няма причина да ме тествате. Но ако съм опасан с оръжие и правомощия е абсолютно задължително! Преди всяко застъпване на смяна! Как пък стругари и мотокаристи може да ги тестват на работа, а вас не можело?!
  • 14
    4
    Ммм
    Страх ги тресе наркоманите полицайчета. За вас трябва всеки ден тестове както за наркотици така и за алкохол
  • 7
    3
    daskal
    Това звучи като виц.
  • 15
    2
    Хайде, хайде
    Остави, но все повече се убеждавам, че вицовете за тъпите полицаи почиват на железни житейски факти. Ето и този : "Тук се взимат биологични проби" ?! Че при кой тест за наркотици не се вземат биологични проби? Аз полеви тест за наркотици по издишан въздух не знам да има.
  • 18
    1
    18
    Защо бе господа,? Какво Ви притеснява? Или Ви подкопават самосъзнанието за божества и господсво над останалата частчаст от обществото? Една камара привилегии за Вас, срещу това да не правите нищо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари