Русенски ученици се представиха отлично на Националния конкурс “СофтУниада 2023”

3
Денислав Стоянов от АЕГ „Гео Милев“ зае второ място, а Мария Кирилова от МГ „Баба Тонка“ се класира на четвърто място
Денислав Стоянов от АЕГ „Гео Милев“ зае второ място, а Мария Кирилова от МГ „Баба Тонка“ се класира на четвърто място Снимка: Фейсбук

Денислав Стоянов от АЕГ „Гео Милев“ зае второ място, а Мария Кирилова от МГ „Баба Тонка“ се класира на четвърто място

На 25 и 26 февруари 2023 г. се проведе престижният национален конкурс по състезателно програмиране и разработка на уеб и софтуерни проекти „СофтУниада 2023“.

Конкурсът се проведе онлайн, като до финала бяха допуснати най-добрите проекти във всяка категория, селектирани предварително от жури. Ученици и студенти от цялата страна се включиха и представиха свои уеб и софтуерни проекти и решаваха състезателни задачи по програмиране.

На финала на конкурса бяха допуснати и участваха и ученици от гр. Русе. Те постигнаха забележителен успех.

Денислав Стоянов от 10 клас на АЕГ „Гео Милев“, с проекта си „Questreign – образователна игра“, спечели призовото второ място в категория Софтуерни проекти – младша възраст.

Научен ръководител на ученика е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в Математическа гимназия „Баба Тонка“.

Мария Кирилова, от 12 клас на МГ „Баба Тонка“, се класира на четвърто място в общото класиране на всички състезатели. Отлично се представиха и другите участници от гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Царя
    Този на снимката най от дясно е хомосексуалист
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари