Русенски ученици правят географски карти от отпадъци

0
Да превърнем отпадъците в изкуство
Да превърнем отпадъците в изкуство

Да превърнем отпадъците в изкуство

Гостуваща изложба „Да превърнем отпадъците в изкуство“ е подредена във фоайето на РИОСВ - Русе. Тя се състои от предмети и географски карти, изработени от възпитаници на ОУ „Отец Паисий “- Русе от отпадъчни и природни материали. Учениците са организирани от г-жа Румяна Радева - учител по Изобразително изкуство и г-жа Йонка Генчева-Нечева – учител по География. Съвместната инициатива се посвещава на Световния ден на околната среда – 5 юни 2023 г.

За изработването на предметите е използвана концепцията Ъпсайклинг (upcycling), т.е повторното използване на материалите, която става все по-разпространена. Много от нас имат различни аргументи – пестеливост, придаване на уникалност на вещите и не на последно място – опазване на околната среда. Според общоприетата дефиниция ъпсайклинг е процес на превръщане на излишни или овехтели материали в нови, с по-добро качество и отношение към околната среда. Докато рециклирането е процес, при който ненужните вещи се преработват, за да могат да бъдат използвани отново, ъпсайклингът може да се сравни с усъвършенстване или вдъхване на нов живот.

„Да превърнем отпадъците в изкуство“ е втората поред гостуваща изложба на ОУ „Отец Паисий“. Училището има 156 годишна история с богати традиции и постижения. Богатство му са талантливите ученици с изявени способности в областта на математиката, изобразително изкуство, английски език, информационни технологии и спорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Еколог
    Да изчистим ръководството на РИОСВ- Русе от боклуци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари