Русенски студенти ще участват в първото национално състезание по административно право

2
Шест университета ще се включат в надпреварата във ВАС
Шест университета ще се включат в надпреварата във ВАС

Шест университета ще се включат в надпреварата във ВАС

Върховният административен съд, съвместно с Нов Български университет и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, организира Първо национално състезание по административно правни науки, съобщиха от съда на интернет страницата си. Състезанието ще се проведе на 13 януари от 10:00 часа в трите зали в сградата на съда. В него са поканени да вземат участие студенти, които изучават специалност „Право“ в юридическите факултети на висшите учебни заведения от цялата страна.

В симулативен съдебен процес бъдещите юристи ще трябва да покажат своите знания по административно право. Спечелилите първо място ще получат освен парична награда, също и възможност да проведат стаж във Върховен административен съд. Специална награда ще се връчи за най-добър оратор, най-оригинална теза и от председателя на журито.

Заявка за участие са подали шест отбора от шест университета. Това са СУ „Св. Климент Охридски“, Нов Български университет, Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Югозападния университет „Неофит Рилски“, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Арбитри на състезанието ще бъдат шестима върховни съдии и трима съдии от Административен съд София – град и Административен съд – София област.

Целта на състезанието е да се даде възможност на бъдещите юристи да покажат и приложат на практика усвоените знания по административно право и процес, да получат по-добра информираност за работата на съдебната система и да се укрепи доверието в българското правосъдие.

Идеята на организаторите е мероприятието да се превърне в ежегодно Национално състезание по административно правни науки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Демек последни
    Като виждаме какви кадри бълва нашия велик университет и колко се реализират, май остават само Менчо и компания !
  • 5
    1
    Студентка
    Обичам те Пенчо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари