Русенски студенти ще стажуват в АЕЦ "Козлодуй"

0
Стажантите в по-голямата си част предпочитат да работят два месеца в централата
Стажантите в по-голямата си част предпочитат да работят два месеца в централата Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Стажантите в по-голямата си част предпочитат да работят два месеца в централата 

Общо 46 студенти от осем университета в страната участват в лятната стажантска програма за 2022 година на АЕЦ "Козлодуй", която започна от днес, съобщиха от информационния център на атомната централа.

Одобрените младежи за участие в стажантската програма са студенти в техническите университети в София и Габрово, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Химикотехнологичен и металургичен университет и Университет по библиотекознание и информационни технологии, Военна академия "Г. С. Раковски", Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и Русенски университет "Ангел Кънчев". 20 от тях са стипендианти на АЕЦ "Козлодуй".

Продължителността на стажа е четири или осем седмици, като две трети от стажантите са предпочели да работят два месеца в централата. Това потвърждава изграденото сред студентите положително отношение към стажантската програма. Всеки от стажантите има за задача да разработи конкретен проект по тема в областта на изучаваната от него специалност. В този процес помощ и напътствия ще оказват определените за наставници специалисти от АЕЦ "Козлодуй", се посочва в съобщението.

По този начин, като част от екипите на най-голямата електропроизводствена компания на България, младите хора ще развият в реална работна среда необходими трудови навици и ще повишат подготовката си в избраната специалност, за да станат след време успешни инженерни и технически професионалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    jhhhH
    Предпочитат да работят там, защото няма по-малка заплата от 5000 лева...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари