Русенски спортист: Налага се да преглътна гордостта си и да потърся финансова помощ

4
Що за държава сме, щом един достоен спортист бива зарязан нехайно? Как да имаме спортни успехи?
Що за държава сме, щом един достоен спортист бива зарязан нехайно? Как да имаме спортни успехи? Снимка: Фейсбук

"Срамувам се.... От това, че на един млад човек - спортист който представя страната ни се налага да моли за помощ. За това, че трябва да изостави мечтите си, да бъде прекършен още в началото на житейския си път. А когато дойде славата и медалите всички знайни и незнайни "спортни" величия се редят да си преписват заслугите"

Това пише роднина на русенската спортна надежда в кану - каяка Димитър Димитров. А поводът за тези силни думи става пост на състезателя в социалните мрежи, в който момчето разказва за мечтите си и безхаберната държавна спортна политика у нас. 

Димитър е част от СККК "Локомотив" Русе. От 2012 година момчето има повече от 35 републикански медали, от тях 8 златни и 10 сребърни. През 2018 година Димитров се класира на 10-то място на Световното първенство по кану-каяк. Той заема престижни места в Европейското първенство в Чехия през 2019 и Световното в Румъния. От 2018 година русенецът е в Националния отбор на България. Той е получавал финансова помощ от държавата, но заради неуредици със състезание през 2021 година, парите са спрени. Така момчето е принудено да оцелява както може. 

Зад неговите думи на отчаяние прозират часове неуморен труд, но и неутолимата жажда за нови успехи. Ето какво написа Димитър: 

"Изключително много съм разочарован от себе си, че ми се налага да пиша такъв пост, но ще си преглътна егото и ще помоля за помощ. Нуждая се от някакъв вид спонсор, който може да ми осигури средства за подготовка, понеже искам да продължа да се състезавам професионално и да продължа, да представлявам държавата ни, но това е непосилно за мен.

Тъй като нямам никого,който да ме подкрепи в стремежът ми към високият спортен успех, семейните ми условия също не ми позволяват да продължа. Единствено клубът ми и треньорите Константин Велков и Евгени Недев , които вече 2 дълги години ми помагаха, когато бях пред отказване. Обмислял съм варианти, като да работя и да тренирам, но елитния спорт и конкуренцията му не са толкова милостиви, че да ми позволи, да работя и да тренирам, всички знаем колко е тежко едното, а какво остава и за двете. Който иска да помогне, но няма как даже и споделяне на поста е в в голяма помощ."

Що за държава сме, щом един достоен спортист бива зарязан нехайно? Как да имаме спортни успехи? Това са въпросите, на които все още нямаме отговор. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари