Русенски щангисти се включват в Държавния личен шампионат

0
30 млади русенски щангисти ще мерят сили в турнир, който ще се проведе  между 22 и 25 юни
30 млади русенски щангисти ще мерят сили в турнир, който ще се проведе между 22 и 25 юни

30 млади русенски щангисти ще се включат в стартиращия през следващата седмица Държавен личен шампионат по вдигане на тежести.

Турнирът ще се проведе между 22 и 25 юни в Хасково.  Момичетата и момчетата от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе с треньори Кръстина и Радослав Атанасови ще се борят за призови места със свой връстници от цялата страна. Русенски представители ще има при момичетата, момчетата, кадетите и кадетките до 15 и 17 години, както и при юношите.

Шампионатът ще бъде своеобразен тест за младите щангисти, тъй като ще бъде наблюдаван зорко от националните треньори на България. В зависимост от представянето на тежкоатлетите, ще бъде преценено кои от тях да получат повиквателни за националния тим, който ще представя страната ни на предстоящото Европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и 17 години в средата на месец септември в Полша.

В момента председателят на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов прави всичко възможно Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Хасково да бъде предавано на живо в сайта на федерацията по щанги - www.wfbulgaria.com. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари