Русенски състезатели завоюваха медали от първенство по плуване в ледени води

2

КПС „Ирис“ спечели 8 медала в Румъния

Състезателите на Клуб по плувни спортове „Ирис“ се завърнаха от европейско първенство по плуване в ледени води в Орадия, Румъния. Там под наставленията на своя треньор Павел Тодоров те завоюваха 2 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала в надпревара с 330 плувци от 27 държави. Състезанието се проведе във вода с температура от 0 до 5 градуса.

Във възрастова група 18 – 24 г. Иван Христов грабна злато на 50 м гръб, сребърен медал на 100 м гръб и два бронзови медала на 50 м в абсолютна категория и на 100 м финал.

Тони Анастасов се окичи със златен медал в категория 18 – 24 г. на 50 м свободен стил и бронзов медал на 50 м бътерфлай. Във финалите младият русенец завърши на 4-о и 6-о място.

В същата възрастова категория Михаил Данев финишира на второ място на 50 м свободен стил и на трето на 100 м свободен стил, като във финалното класиране се нареди на 5-о и 6-о място.

Всички български състезатели, взели участие в европейското първенство, завоюваха общо 4 златни, 6 сребърни и 5 бронзови медала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари