Русенски преподавател бе награден с отличие за "Дигитален новатор в образованието"

2
Снежана Иванова, старши начален учител в ОУ "Любен Каравелов", получи ваучер за безплатно посещение с учениците си на "Техно меджик ленд"
Снежана Иванова, старши начален учител в ОУ "Любен Каравелов", получи ваучер за безплатно посещение с учениците си на "Техно меджик ленд" Снимка: БТА, Цветомир Петров

С наградата Снежана Иванова, старши начален учител в ОУ "Любен Каравелов", получи ваучер за безплатно посещение с учениците си на "Техно меджик ленд"  

"Дигитални новатори в образованието" е един от любимите ми конкурси, защото за Министерството на образованието и науката (МОН) е изключително важно учителите да бъдат иноваторите, дигиталните водещи в образователната система. Убедена съм, че във всяко българско училище има дигитален новатор, но може би не всички са събрали смелостта да покажат това и самочувствието да го направят. Това е, което малко ни липсва в системата - самочувствие и увереност, че правим много различни, нови и добри неща", каза заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева на официалната церемония за награждаването на 12-те учители - дигитални новатори за 2022 г, предава БТА.

Българската асоциация на информационните технологии (БАИТ) е организатор на конкурса "Дигитални новатори в образованието", който е под патронажа на министъра на образованието и науката.

На заседание на журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, бяха определени преподавателите, които се класират от първо до трето място в четирите категории на конкурса "Дигитални новатори в образованието".

Общо през тази година бяха подадени 91 кандидатури в конкурса. Отново най-много учители кандидатстваха в категорията "Интерактивност при преподаването" - 38. За категориите "Технологични иновации" има 23-ма преподаватели, в "Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии" - 9, в "Мултиплициране на иновативните учебни решения" - 21.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории, получиха днес ваучер за безплатно посещение на "Техно меджик ленд" с учениците им.

Заместник-министър Мариета Георгиева връчи днес на официалната церемония грамотата на Снежана Иванова - старши начален учител в Основното училище "Любен Каравелов" в Русе. Тя каза, че е изключително щастлива от тази награда, а нейните ученици също ще са много щастливи да посетят "Техно меджик ленд".

"Чудесно е, че повече от половината отличени са учители в основни училища и не малко от тях са начални учители. Това е моментът, в който трябва да "събудим" децата и да им дадем силата в дигиталния свят, или в STEM науките. Това е възрастта, в която трябва да направим децата любопитни, търсещи, мислещи, създаващи алгоритми и идеи", каза заместник-министър Георгиева. Тя пожела на учителите да имат самочувствие и вяра в себе си, както и да не бъдат притеснени, защото са много добри, да дават пример и да "дърпат" образователната система напред.

Отличените учители в категорията "Технологични иновации" са Венелин Николов, учител по информатика и информационни технологии в Основното училище (ОУ) "Васил Левски" в Разград - първо място; Ирина Стойкова, старши учител по математика и информационни технологии в ОУ "Цар Симеон Първи" във Варна - второ място; Нели Тунева, старши учител в начален етап в ОУ "Любен Каравелов" в Русе - трето място.

В категорията "Интерактивност при преподаването" бяха отличени учителите: Александра Стефанова, начален учител в ОУ "Христо Ботев" в село Крепост, община Димитровград - първо място; Теодор Николов, учител по информатика, ИТ и роботика в ОУ "Васил Левски" в Плевен - второ място; Веселина Георгиева, учител в начален етап по информационни технологии в ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" в Бургас - трето място.

Отличените учители в категорията "Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии" са: Лъчезар Томов, преподавател по математика в НГДЕК "Св. Константин Кирил Философ" в София и учител по физика в ЧОУ "Томас Едисън" - първо място; Теодора Нончева, учител по ИИТ в ПГКНМА "Проф. Минко Балкански" в Стара Загора - второ място; Пламена Дюлгерова, старши учител по професионална подготовка в ПГИ "Алеко Константинов" в Кърджали - трето място.

В категорията "Мултиплициране на иновативните учебни решения" бяха отличени Снежана Иванова, старши начален учител в ОУ "Любен Каравелов" в Русе - първо място; Янка Виткова, старши учител по математика в ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин - второ място; Виолета Маринова, старши учител по информатика и информационни технологии в МГ "Акад. Кирил Попов" в Пловдив - трето място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари