Русенски полицаи засякоха автомобил с двама мъже, издирвани от МВР - Шумен

1
Двете лица са конвоирани в РУ- Шумен
Двете лица са конвоирани в РУ- Шумен

Русенски полицаи съдействаха на колегите си от Шумен за разкриване на престъпление.

Криминалисти от областната дирекция в Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на катализатор от лек автомобил в града. Сигнал за кражбата е получен от 53-годишен мъж от Шумен. По негови данни тя е станала за времето от 9 до 17:30 часа на 2 юни от обособен паркинг до предприятие на ул.“ Тракийска“ в Индустриалната зона в града.

Предприети са незабавни действия за установяване на извършителя. При извършения оглед е получена информация от граждани за автомобил с мъже със съмнително поведение. Съобщен е част от регистрационния номер на колата, с която са се придвижвали. При направена справка е уставен и е потърсено съдействие в съседните областни дирекции.

Служители на ОДМВР - Русе са засекли автомобила в града и са го спрели за проверка. В РУ- Шумен са конвоирани и задържани 53-годишен мъж от Варна и 43-годишен от село Баново, общ. Суворово.

При проведените процесуално-следствени действия под ръководството на прокурор от районната прокуратура в Шумен са иззети множество инструменти. Част от генерацията за отвеждане на изгорели газове е открита изхвърлена край Шумен. Изяснява се съпричастността им към други кражби.

По време на задържането и направения личен обиск в 43-годишния мъж от село Баново е намерено сгънато фолио с около един грам кафеникав прах, което по негови данни е хероин. Иззето е предстои да бъде изследвано лабораторно.

Мъжът е криминално проявен с кражби, хулиганство, грабеж с нанасяне на телесна повреда , употреба на наркотици, управление на автомобил след употреба на наркотици и управление на мпс в срок на лишаване по административен ред.

53-годишният мъж от Варна също е криминално проявен. Известен е на полицията с изнудване с телесни повреди, склоняване към проституция, управление на мпс след употреба на алкохол, самоуправство. Взета му е мярка „подписка“, а 43-годишният с постановление на прокурор е с мярка задържане за срок до 72 часа.

Работата по документиране на престъплението продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари