Русенски полицаи са заловили пиян крадец на местопрестъплението

0
Полицаите помогнали на жена, която била обект на агресията на мъжа
Полицаите помогнали на жена, която била обект на агресията на мъжа

Русенски полицаи са заловили пиян крадец на местопрестъплението. Това станало на 10 януари 2015 г. в центъра на Русе. Те помогнали на жена, която била обект на агресията на мъжа.

Русенката се прибирала от работа с велосипед, на едната дръжка на кормилото на който била закачила дамската си чанта. Когато минавала покрай мъжа, той хванал чантата и се опитал да я издърпа. Жената рязко извила кормилото и крадецът изпуснал вещта, а собственичката й започнала да вика за помощ.

По това време в близост преминавали двама дежурни полицаи, които видели случката от самото й начало и веднага се притекли на помощ на жената. Те заловили крадеца, който се оказал пиян – с 1,5 промила алкохол. По-късно той бил изправен пред правосъдието да отговаря за деянието си.

В съдебната зала мъжът не се признал за виновен и изтъкнал, че се подхлъзнал и за да не падне, се хванал за кормилото на чуждия велосипед.

Съдът обаче не приел обясненията му за верни и му присъдил условна присъда от 6 месеца, с 3 години изпитателен срок. Той се разминал само с нея, тъй като бил с чисто съдебно минало до датата на изправянето му на подъсдиманат скамейка. Мъжът ще трябва да покрие и разноските по делото.

Присъдата му не е влязла в сила и може да бъде обжалвана пред Русенския окръжен съд. 

- See more at: http://ruse.topnovini.bg/node/571629#sthash.dek2tAiR.dpuf

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари