Русенски митничари откриха нелегално гориво в бус без номера

0
Собственикът на микробуса не е представил никакви документи за горивото
Собственикът на микробуса не е представил никакви документи за горивото

Контейнер, съдържащ 970 литра нелегално гориво, откриха в товарно помещение на микробус без регистрационни номера митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Русе.

На 9 март 2017 г. вечерта, при обход на район на територията на град Русе в местността „Христо Македонски" митническите служители засичат съмнителен товарен микробус без регистрационни номера. При извършената проверка на микробуса, митническите служители откриват в товарното помещение на превозното средство  PVC танк-контейнер, съдържащ 970 литра енергиен продукт. Собственикът на микробуса не е представил никакви документи за горивото. Нелегалното гориво е иззето. Проби от него са предадени за лабораторен анализ, който ще установи точния му състав. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Същата нощ, на трасе „Изход" на ГКПП „Дунав мост" е селектиран от митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" за проверка товарен автомобил с румънска регистрация. В шофьорската кабина на камиона са открити при проверката  80 пакета /1 600 къса/ цигари с марка „L&M Red Label 100's" без български акцизен  бандерол, с надписи „For duty free sale only" върху опаковките. Срещу шофьора на камиона - румънски гражданин, е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари