Русенски детски градини стават световно известни модни агенции с шоу в Доходното здание

1
Спектакъл „Pret a Porter  дебют на млади етно-дизайнери“ ще представят малчуганите от 5 русенски градини
Спектакъл „Pret a Porter дебют на млади етно-дизайнери“ ще представят малчуганите от 5 русенски градини

Концерт и дефиле на национални носии на различни етноси, колекция съвременно облекло „Пролет 2016, представяне на аксесоари, прически и модни тенденции - това включва спектакълът „Pret a Porter  дебют на млади етно-дизайнери“, който ще представят малчуганите от 5 русенски градини заедно със своите родители и учители.

Своеобразната игра ще се проведе на 29 февруари от 17 часа в зала „Европа“ на Доходното здание. Всяка детска градина ще се представи като световноизвестна модна агенция, а децата ще бъдат екип на световноизвестен дизайнер, избран сред тях, с който работят също толкова световноизвестни коафьор, стилист, фотограф, журналисти, модели, режисьори и други важни за събитието специалисти, информира вестник "Бряг".

Шоуто е по Общински проект, дейностите по който включват новаторски методи за предучилищна подготовка и елементи на неформално образование. Проектът има специален фокус към деца и родители в неравностойно положение от ромски произход. Той създава активни взаимоотношения с родителите чрез разнообразни форми на интеркултурно образование, сближаване между семейството и образователната система, създаване на клубове на родителите, за да се постигнат безрезервни отношения и доверие между деца и родители от различни социални групи в мултикултурната среда, коментират инициаторите.В спектакъла участват деца от предучилищните групи на ЦДГ „Звездица", ЦДГ „Детелина", ЦДГ „Ралица", ЦДГ „Червената шапчица" и ОДЗ  „Снежанка", техните родители и учители. Илюстрация: Интернет

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари