Русенски депутат пита регионалния министър за ремонта на Дунав мост

2
Един от въпросите на Иван Белчев касае избора на строителен надзор
Един от въпросите на Иван Белчев касае избора на строителен надзор

Един от въпросите на Иван Белчев касае избора на строителен надзор

Русенският депутат от ПП-ДБ Иван Белчев е отправил въпрос към регионалния министър Андрей Цеков относно забавянето на ремонта на Дунав мост при Русе. То е свързано с липсата на фирма за строителен надзор, която да координира и наблюдава ремонтните дейности. Към момента все още не е взето решение за назначаването на такава, припомня Белчев.

Ето какво още се казва във въпроса на народния представител към министър Цеков, цитирано от Русе Медиа:

На фона на това, важно е да се отбележи, че агенция „Пътна инфраструктура“ вече е сключила договор с обединението „Дунав мост“ за осъществяване на ремонта на съоръжението, със срок за изпълнение от две години. Ремонтът е от съществено значение не само за подобряване на инфраструктурата, но и за осигуряване на безопасността на движение по един от ключовите транспортни коридори между България и Румъния.

Въпреки че в обществената поръчка за строителен надзор са участвали 8 кандидати, досега не е избран изпълнител. Тази ситуация поражда въпроси относно ефективността на процесите за управление на обществените поръчки в сектора и навременното изпълнение на проекти от национално значение.

В тази връзка, бих желал да задам следните въпроси и очаквам писмени отговори:

  1. Какви са предприетите стъпки от страна на Министерството за регионално развитие и благоустройство и агенция „Пътна инфраструктура“ за ускоряване на процеса на избор на строителен надзор за ремонта на Дунав мост?
  2. Какви са предвидените етапи и времеви рамки за ремонт на съоръжението, и как ще бъде осигурено непрекъснатото движение по моста по време на ремонтните работи?
  3. Предвидено ли е в рамките на ремонтните дейности да се премахнат петолъчките от стълбовете за осветление на българската страна на моста, които са символ на един престъпен /според Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, Обн., ДВ, бр. 37 от 5.05.2000 г./ режим?“.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Аман от такива наглеци
    Този ако остане с работа да си изкарва хляба, гладен ще бъде. А иначе освен че не излиза от медиите, увеличи и броя на наследниците си през тази година.
  • 3
    7
    Словесно
    Това рядко л...но не излиза от медиите по подобие на един друг "капацитет" от сградата на центъра.
  • 3
    6
    Русе
    Трябва както сте го избрали, да можем и да го отстраним , когато не си върши работата в полза на града, от който е избран!!! Не да ми пише само въпроси и да си вее гъза с RUSE GO!!!
  • 0
    5
    питанка
    Народните депутати от Русе защо не се отчитат какво са свършили пред своите избиратели? На лъжи и обещания Златан Златанов и Иван Иванов са най-добри.
  • 0
    4
    Мнение
    Всякакви Белчевци, Кандиларковци и гравитиращи около тях да престанат да се правят на спасители на Русе и Дунав мост, защото няма никакъв резултат от напъните. Те са само за еколумпени и всякакви други заблудени индивиди. А иначе можете да си цъкате минуси колкото си искате, но от кухата си същност няма как да избягате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари