Русенски борец е финалист на Европейското по борба за момчета

2
Стефан Стефанов се бори за златото на европейското първенство по борба в Гърция
Стефан Стефанов се бори за златото на европейското първенство по борба в Гърция

Стефан Стефанов се бори за златото на европейското първенство по борба в Гърция

Русенският борец Стефан Стефанов от клуб "Юнак Локомотив" се класира за финала на европейското първенство по борба за момчета в Лутраки, Гърция. В категория до 85 кг на свободния стил, Стефанов демонстрира забележителна борба, побеждавайки литовеца Якимчук с 2:0 на четвъртфиналите и изтръгвайки равенство 1:1 срещу азера Тагиев на полуфинала.

Финалната среща за титлата ще се проведе днес от 18:00 часа, като Стефанов ще се изправи срещу опонент, който ще бъде определен след края на другия полуфинал.

В същото време, Петко Саракостов от ямболската школа ще се бори за бронзовия медал в категория до 62 кг, след като загуби от руснака Ярослав Колода с 0:10. Преди това Саракостов показа изключителна воля за победа, като спечели драматичен четвъртфинал срещу Дмитро Курченко с 11:7, след като секунди преди края губеше със 7:7.

Днес на репешажите ще се включат и Християн Лазаров (41 кг), Леонидас Захаридис (44 кг) и Валентин Господинов (57 кг), които ще се опитат да си осигурят място в битката за бронзовите медали.

Българските борци показват силна игра и амбиция на европейското първенство в Гърция, като се надяваме на още медали за страната ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари