Русенски атлет ще представи България на световния шампионат по триатлон в Хавай

0

Момчил Димитров е първият българин, спечелил си място в това престижно първенство

Русенският атлет Момчил Димитров ще представя България на световния шампионат по триатлон на IRONMAN, който се провежда ежегодно в Кона, Хавай. Той се класира за състезанието през август 2021 година, когато със спринт в последните метри на бягането във Франкфурт, Германия, се нарежда сред първите пет в своята възрастова група. Това го прави първият българин, спечелил си място по време в това престижно първенство.

Състезанието Ironman се състои от 3,8 км плуване, последвано от 180 км колоездене и 42,2 км бягане в тази последователност и без пауза. Световното първенство изправя участниците пред допълнителна трудност заради условията на провеждане – висока температура и влажност. Класирането и завършването на такова състезание е мечта за всеки триатлет.

Момчил вече е на острова, където прави последни тренировки и се аклиматизира преди старта си на 08.10.2022 от 19:50 ч. българско време.

Можете да проследите представянето му чрез приложението Ironman Tracker и състезателен номер 2551 или чрез линка – Tracker.

А за да подкрепите неговото участие можете да направите дарение на следния линк – Fundraiser

Неговите впечатления и резултати ще бъдат отразени както по време, така и след края на състезанието на Facebook страницата му – Momchil Dimitrov

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Koko
    Успех юнак!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари