Русенската Топлофикация ще иска по-ниска цена за парното

0
Русенската Топлофикация ще иска по-ниска цена за парното

Топлофикация Русе ще предложи по-ниска цена от тази, която е обявена в доклада на дирекции „Правна” и „Ценово регулиране” към ДКЕВР. Това съобщава изп. директор на дружеството Георги Недев по повод предстоящата промяна на цената след общественото обсъждане, което ще се състои на 3 юни.

Вместо предложените от държавния регулатор 77.14 лева без ДДС, Топлофикация Русе ще иска заявената още през април цена от 72.65 лева. "Правим всичко възможно клиентите ни да плащат социално поносима цена", обяснява Недев.

Всъщност предложението на ДКЕВР за Топлофикация Русе е да продава по-евтин ток на държавата - от заявените от дружеството 159.22 лева за Мвтч регулаторът предлага 111, 26 лева. Досега цената, на която е изкупуване електроенергията също е по-висока - 131.50 лева.

На практика държавата натиска Топлофикация да продава евтин ток за сметка на по-скъпото парно, което плащат гражданите, смятат от русенския клон на дружеството.

Цената на топлоенергията /гореща вода/ от 1 август 2013 година за абонатите бе 72.65 лева за Мвтч. В последния ден на декември без икономическа обосновка ДКЕВР налага цена от 64.87 лева. Три месеца по-късно регулаторът отново променя цени, като тези за Русе остават същите, обясняват още от Топлофикация.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари