Русенската секретарка на Бойко Борисов

12
Диана Иванова много "фино" на предишните избори участва като лице на  Български демократичен център
Диана Иванова много "фино" на предишните избори участва като лице на Български демократичен център

ГЕРБ издигна кандидатурата на Диана Иванова за кмет на град Русе.

Подходът на управляващата партия да назначава жени не е случаен. Там където мъжете упорстват се назначават жени, те слушат и изпълняват без много да мислят. Затова готвят новия бушон в Община Русе да е от женски пол. 

Какво знае обикновения русенец за Диана Иванова - почти нищо.

Учителката явно се смята за човек с огромни постижения в областта на образованието, за които обаче никой нищо не е чувал. Познават я само учителският кръг около нея и една дузина ученици, имали щастието да учат в Професионалната гимназия по облекло, която според г-жа Иванова било водещо училище с много внедрени иновации, вече намерили устойчивост не само в Русе, но и в страната.

Виждаме, че Диана Иванова използва добре заучени клишета, с които си придава важност на нобелов лауреат, но думите ѝ са изпразнени от съдържание. Преди няколко дни тя даде едно култово интервю в русенски вестник. 

"Номинацията за кметския мандат беше изненадваща и за мен. Предложението дойде от структурите на ГЕРБ, за което съм много благодарна. Надявам се, че с широката подкрепа на всички русенци ще успеем да променим нещата към по-добро, за отваряне на управлението на града към хората, към едно бъдеще, за което ние мечтаем и искаме за децата си", казва г-жа Иванова и допълва, че не била търсила подкрепа за участие в изборите, но пък се почувствала оценена и поласкана.

От кого всъщност е оценена учителката от Русе?

Росен Даскалов или Пламен Нунев я оцени като добър "бушон", който ще поема заповедите от София и ще баламосва русенци, че ще работи за благото на хората.

Диана Иванова: "На базата на всичко изградено трябва да се стигне до фината настройка, а при нея са важни жените. Аз съм човек на малките стъпки и на приоритетните решения".

В превод може да кажем, че "фината настройка" е да сложим послушна секретарка, която "фино" да слуша и изпълнява волята на диктатора, който я е назначил. Да, за съжаление кметовете в България се назначават и от тях нищо не зависи, защото не е тайна за никого, че имаме силно централизирана власт.

Диана Иванова много "фино" на предишните избори участва като лице на  Български демократичен център.  Какво повлия на промяната на политическите ѝ възгледи? 

"Не съм сменила възгледите си, че политиците трябва да заложат на изграждането на доверие у хората, че средата им на живот ще бъде подобрена. Това коства много усилия и изисква задълбочени анализи. Мисля, че всичко е трупане на опит и, макар и неколкомесечен, опитът ми на предишните избори да вляза в общинския съвет е полезен. Съвсем нормално е хората, които имат идеи и са утвърдени професионалисти да бъдат канени от партиите. Така беше и тогава, когато отново бях поканена.", оправдава се със заучени фрази г-жа Иванова.

От нашите наблюдения може да кажем, че всъщност нищо не е повлияло на политическите възгледи на учителката от Русе, защото тя просто няма такива. Г-жа Иванова иска да се настани в общинската администрация, без значение от коя партия ще стане това.

Преди се пробва с партията на Христо Ковачки, сега ще се пробва и с партията на Бойко Борисов. 

Предния път не успя да влезе "фино" в Общинския съвет, а сага може "фино" да се размине и с кметския стол.

Постоянно я канят и все нищо не става.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари