Русенската лекарска колегия удостои д-р Светослав Дачев с почетен знак "Лекар на годината"

7
Церемонията ще бъде на 19 октомври - Ден на Свети Иван Рилски и празник на българския лекар
Церемонията ще бъде на 19 октомври - Ден на Свети Иван Рилски и празник на българския лекар Снимка: TVN

Церемонията ще бъде на 19 октомври - Ден на Свети Иван Рилски и празник на българския лекар

По предложение на русенската колегия с почетен знак и грамота в категорията „Лекар на годината“ ще бъде удостоен д-р Светослав Дачев - дългогодишен специалист по детска пневмология и фтизиатрия и управител на Белодробната болница в Русе.

Номинирани са и още 9 лекари от Русе и областта: д-р Петя Димова Стефанова, д-р Стоян Ненков Стоянов, д-р Силви Василев Йорданов, д-р Искра Карлова Павлова, д-р Павлинка Димова Георгиева, д-р Димитър Георгиев Гетов, д-р Ангел Енчев Ангелов, д-р Маргарита Георгиева Калчева, д-р Руслан Николов Кулински, д-р Емил Йорданов Парашкевов.

Церемонията по връчването на традиционните награди на Българския лекарски съюз за принос в медицината ще бъде на 19 октомври - Ден на Свети Иван Рилски и празник на българския лекар, в Националния исторически музей в София. На нея ще бъде обявено името на носителя на голямата национална награда Лекар на годината 2022“.

Тази година ръководството на Българския лекарски съюз реши да подкрепи една от най-благородните каузи у нас „Българската Коледа“ и да призове всички гости и участници в церемонията да се включат в благотворителната инициатива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Майкъл
    Браво! Заслужен е приза.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари