Десет лекари получиха почетни знаци от Русенската колегия на БЛС

10
Те получиха признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към пациента
Те получиха признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към пациента Снимка: Областна администрация - Русе

Те получиха признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към пациента

Десет лекари от лечебните заведения в региона бяха удостоени с почетни знаци и грамоти на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Русе.

Званието „Отличен лекар на Регионална лекарска колегия Русе 2022 година“ бе връчено лично от председателя на Управителния съвет на Регионалната колегия на БЛС д-р Цветан Райчинов и е признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към пациента и хиляди спасени животи и облекчени страдания.

Медиците получиха и почетни грамоти от областния управител на Русе Анатоли Станев.

Събитието се състоя тази вечер в Доходното здание в Русе. „Искам да ви благодаря за професионализма и всеотдайността, които проявявате всеки ден въпреки лишенията, които търпите ежедневно. Много добре осъзнавам, че лекарската професия не се изчерпва с края на работния ден, а е преди всичко въпрос на постоянна отговорност към пациентите, умение за справяне с рискове и посрещане на редица предизвикателства. Всеки ден вие сте хората, на които разчитаме да ни помогнат в някои от най-тежките ситуации“, каза Анатоли Станев.

Областният управител заяви, че често сме свикнали да казваме, че лекарите имат дълг към обществото, но е крайно време да се запитаме с какво ние допринасяме към хората с бели престилки. „Проблемите пред тях са много и те не търпят повече отлагане. Считам, че най-важното е да успеем да преодолеем демотивацията сред младите медици за оставане в България и да ги задържим в страната. Младите лекари трябва да се чувстват потребни, търсени и оценени, за да остават в България и да дават своя принос към обществото“, допълни още Станев. 

Признателност към неуморния труд на лекарите изказаха и кметът на Община Русе Пенчо Милков, както и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. Те връчиха поздравителни адреси на наградените. На събитието присъстваха и заместник-кметовете на Община Русе, както и ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ академик Христо Белоев.

Наградените лекари:

д-р Петя Димова Стефанова, която е общопрактикуващ лекар. Завършила е медицина в Медицински университет Варна през 1992-а и има две придобити специалности съответно по вътрешни болести и обща медицина през 1999 и 2016 година;

д-р Стоян Ненков Стоянов – управител на Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника. Той завършва медицина през 1988 във ВМИ – Плевен, а от 1993-а придобива специалност по спортна медицина в София;

д-р Силви Василев Йорданов – хирург от Университетска болница „Канев“. Той завършва медицина в Унгария през 1988-а, а от 1993 година придобива специалност по хирургия;

д-р Искра Карлова Павлова, завеждащ отделението за възрастни в Специализираната болница за физикална и рехабилитационна медицина „Медика“ ООД. Завършва медицина през 1996-а във Варна, а специалност придобива от 2004 година.

д-р Павлинка Димова Георгиева – завеждащ вътрешното отделение на МБАЛ „Юлия Вревска“ в гр. Бяла. Завършила медицина през 1987-а в Плевен и има специалност по вътрешни болести и пневмология и фтизиатрия

д-р Димитър Георгиев Гетов, който е специалист по пневмология и фтизиатрия и вътрешни болести. Завършил е медицина през 1986-а в Плевен;

д-р Ангелов Енчев Ангелов от Центъра за психично здраве в Русе;

д-р Маргарита Георгиева Калчева-Петкова, специалист по очни болести. Работи в Транспортния диагностично-консултативен център. Завършила е медицина през 1972-а във Варна, а специалност придобива през 1980-а.

д-р Руслан Николов Кулински – специалист по гастроентерология в Комплексния онкологичен център. Завършил е през 2006-а във Варна.

д-р Емил Йорданов Парашкевов – възпитаник на Медицинския университет във Варна. Специалист е по образна диагностика от 1995 година. Над 10 години е бил началник на отделението по образна диагностика в УМБАЛ „Канев“, а от 7 години е в отделение по образна диагностика в Комплексния онкологичен център и УМБАЛ „Медика“.

Същевременно управителят на Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ д-р Светослав Дачев бе номиниран и награден на национално ниво за лекар на годината за 2022-а година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Стоян
    А бе този Стоянов,не го ли махнаха вече,той е Пьлен профан,за нищо не става,никой вече не работи в тази поликлиника,а пьк каква мизерия е,не ми се говори!Срамота!Сложете по деен човек и по добьр персонал,това са мьрзеливи и корумпирани хора!Провал!
  • 2
    7
    daskal
    лекарите не са лекари, а са търговци!
  • 1
    6
    Ivo
    Егати избора,хвани единия удари другия,армия боклуци!Смешници!
  • 2
    5
    Ivan
    Само Докато Силви Димитров,заслужава тази награда!Другото е сволач!Пишман докторчета!
  • 3
    4
    Лора
    Стоянов и лекар ?Боже,ужас,този трябва да е номиниран за лизач на гьзове на годината!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари