Русенската група Insane пусна балада

3
Песента се казва Become Insane и е свързана с демоните, които живеят във всеки един човек в съвременния свят, вътрешните му противоречия и страхове
Песента се казва Become Insane и е свързана с демоните, които живеят във всеки един човек в съвременния свят, вътрешните му противоречия и страхове Видео: Insane Band

Вчера / 07.02.2020 г. /, в 19.00, беше премиерата на новата песен на русенската група Insane – Become Insane.

Всичко започва преди 5г., когато четирима русенски музиканти, добре познати от Underground сцената в града, създават групата. Те са:

Цецо (The Animal) Анастасов – вокал

Николай (Koko) Ганчев – китари

Николай (NickBass) Харалмбиев – бас, вокали

Валентин Икономов – ударни

Посоката е екстремна музика и то собствена. Дебютът им, Phoenix , по текст на Иван Костадинов, излиза през Август 2017г. Решено е всяка песен да бъде съпроводена с видео и така филмирането на песента е и дебютът на Коко Ганчев зад камерата. Групата веднага започва работа по втората си композиция End of lies, отново по текст на Иван Костадинов. Песента излиза чак през Юни 2019 г. въпреки, че на практика е завършена повече от година по-рано. Причината е в заснемането на видеото към нея. Започва се работа с външен екип, но нещата се случват бавно и трудно. Възникват конфликти, стига се до доста критични моменти и под въпрос е дори съществуването на групата. През пролетта на 2019 е решено и този клип да се направи със собствени сили и месец по-късно видеото е факт. Зад камерата отново е Коко Ганчев, твърдо решен вече да продължава да се развива и в тази посока.

Групата веднага започва работа по нова песен, този път по-баладична. Една случайна среща в Ливърпул, между вокала на бандата Цецо Анастасов и Иво Димитров (и двамата фенове на Мърсисайдци), води до нова интересна колаборация. Иво се запалва по идеята да работи с Инсейн и започва да пише текст, по вече готовата нова песен на групата. Освен лириката обаче, Иво предлага и по-различна, доста по-мелодична вокална линия, която се приема и доразвива от бандата, за да се получи крайният резултат.

Песента се казва Become Insane и е свързана с демоните, които живеят във всеки един човек в съвременния свят, вътрешните му противоречия и страхове. Сътрудничеството между Инсейн и Иво, обаче, не спира дотук. Идеята за клипа, директно повлияна от текста започва да се развива с яростно темпо, отново с активното му участие. Така се стига до решението, той да поеме главната роля във видеото. В много кратки срокове парчето е записано и остава филмирането му. Заснемането трябва да стане бързо, защото Иво идва буквално за 2 дни от Ливърпул и няма време за никакви грешки. Процесът продължава 20 часа, без прекъсване, при доста екстремни условия, но ентусиазмът е обхванал всички и работата спори.

Зад камерата отново е Коко Ганчев, а Ники Хараламбиев, басистът на групата, поема миксирането и мастерирането. Така на практика, Инсейн се превръща в уникална банда, създаваща сама целият продукт – от идеята за една песен, до маркетирането ѝ. Краси Дяков (познат от Фаворит и Попокатепетъл) се грижи за записа и обработката на вокалите и на практика това е единственото, което групата не прави сама.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари