Русенска реалност: Гражданите вървят като сапьори под моста на Товарна гара

6

Васил Русев пита: Трябва ли поредният русенец да осъди Общината за крупна сума, за да се сети Милков да ремонтира тротоарите, се питаме всички?!

"Независимо от ремонтите на ВиК пътната инфраструктура в града е в окаяно състояние въпреки постоянните обещания на кмета Милков и постоянните отчети, които дава в интернет пространството. Нека погледнем тротоарите до и под моста на Товарна гара откъдето е пешеходният трафик между Олимп - Млечна кухня и т.нар. "Покрит пазар" на улица "Тулча". Множество от тротоарните плочи лисват, а други се клатят. Гражданите вървят като сапьори минавайки по тях. В тъмното си е направо опасно минаването по тях. Граждани се оплакват от спъвания, падания или изкълчване на крак. Въпреки това кметът Милков не предприема необходимите действия за възстановяването им вече трета година, въпреки че общината носи отговорност, ако бъдат причинени вреди на граждани, на онези които Милков постоянно и популистки убеждава как работи за тяхно благо! Трябва ли поредният русенец да осъди общината за крупна сума, за да се сети Милков да ремонтира тротоарите, се питаме всички?!

Друг проблем, който вълнува живущите до Товарна гара е необезопасения участък от улица "Плиска", където след бившия ресторант "Париж", ВиК е извършило изкоп, дълбок повече от метър в продължение на 200 метра. При хлъзгаво или заледено платно е напълно възможно да се случи пътен инцидент и някоя кола да попадне в изкопа. Трябва ли да се случи нещо , за да предприеме кметът действия по обезопасяване. Той е отговорен по закон солидарно с ВиК. Защо не е осъществил контрол? Знае ли реално какво се случва в града?"

Поредната публикация във Фейсбук групата "Обществен съвет Русе" доказва, че будни русенци не липсват!

Остава да видим ще последва ли и какъв ще е отговорът на Община Русе. А защо не и да помечтаем за скорошен ремонт в района!?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Локи
    Градът ни от европейски стана по- зле от село. " Пенчо бре чети, Пенчо пак не ще!" има своя наследник в Русе.Срам ме е в каква кочина трябва да живеем!
  • 17
    3
    Инж Томов
    Лично съм писал и съм пращал и снимки, и репортажи, и какво ли не, за това място още преди години, но без абсолютно никакъв резултат. Положението е такова от поне 30 години и става все по-зле, защото черен път да беше, щеше да е по-добре, а то някакво минно поле. Това чудо го няма в нито един друг голям град в България, а тука си стои години наред и нито предния, нито този, кмет си мръднаха пръста. МИЛКОВ ТИ ПОГРЕБА РУСЕ! МИЛКОВ, ИДИ СИ С ДОБРО!
  • 30
    2
    Sssssss
    Никой не инвестира.Всичко е на доиживяване от комунизма.Само кърпят.
  • 38
    1
    СС
    Tо само там да беше ... Целият шибан град е един кратер. Нито улиците улици нито тротоарите тротоари. От както са направени не са бутвани
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари