Русенска прокуратура предаде на съд обвиняем, подпомогнал наркопрестъпление

0
49-годишният е обвинен за съучастие в покупко–продажба на наркотици
49-годишният е обвинен за съучастие в покупко–продажба на наркотици Снимка: Dunavmost / Архив

49-годишният е обвинен за съучастие в покупко–продажба на наркотици

Окръжна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем, подпомогнал две лица за извършване на престъпление, свързано с наркотични вещества - осигурил наркотични вещества на продавач, свързал го с купувач и го транспортирал до посочено от него място за доставка на наркотика.

Обвинението срещу В.Б., на 49 години, е за това, че в условията на продължавано престъпление на два пъти и в условията на опасен рецидив, в съучастие с Н.А. и с В.Р. като подбудител и помагач, подбудил и подпомогнал двамата да извършат престъпления, свързани с наркотични вещества. В.Б. помогнал за осъществяване на контакт между Н.А. и В. Р. за покупко–продажба на наркотици между двамата.

Обвиняемият осигурил на Н.А. наркотични вещества без надлежно разрешително, които да продаде в град Русе на посочени от него лица. Така умишлено го улеснил да държи в град София и в град Русе, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества - метамфетамин 48,52 грама, хероин 50,8985 грама и марихуана 1,8801 грама, на обща стойност 5805,15 лева. Впоследствие в град Русе, Н.А. разпространил чрез продажба на В.Р. метамфетамин с тегло 48,52 грама на стойност 1213 лева. По същия начин обвиняемият подпомогнал В.Р. да придобие чрез закупуване от доставчика Н.А. с цел разпространение и да държи високорисково наркотично вещество – метамфетамин с нето тегло 48,52 грама на стойност 1213,00 лева.

По отношение на Н.А. и В.Р. наказателното производство е приключило с одобрени от Окръжен съд - Русе споразумения.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари