Русенска болница ще преглежда пациенти с ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс

7

Апаратът разполага със система за изкуствен интелект

Ултрамодерният апарат за ядрено-магнитен резонанс Siemens Magnetom Sola вече пристигна в УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ“. Той е един от малкото в България с най-високото ниво на оборудване. Разполага със система за изкуствен интелект, която позволява автоматичното откриване на проблемните зони на пациента и минимизира рутинните задачи по време на изследването, чрез което се съкращава и неговата продължителност. В момента сложната апаратура се монтира съвместно от екипи от три държави – Германия, Румъния и България, съобщиха от лечебното заведение.

Ядрено-магнитният резонанс (ЯМР) е методика, която не използва йонизиращо лъчение (рентгенови лъчи) и предоставя подробна анатомична и физиологична информация за органи и структури вътре в тялото. При ЯМР се ползва принципа на радиовълни, възникващи в хомогенно магнитно поле.

Отделението по Образна диагностика на болницата разполага със специалисти, преминали обучения и курсове за работа с технологията във водещи софийски клиники. Новата апаратура е само част от иновативните технологии в комплекса по Образна диагностика, в който "МЕДИКА“ инвестира в името на подобряване качеството на услугите, които лечебното заведение предлага. Повече подробности за пациентите от УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ“ ще предоставят, след като приключи монтажът на апарата.

От лечебното заведение обявиха, че се очаква той да заработи за пациенти в средата на месец ноември 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    22
    colibri
    Избягвам да споделям лични неща,но бих сподилила личен опит-миналата година м.октомври ми се наложи да постъпя в "Медика" за лицево-челюстна операция.Всичко се получи по най-добрият начин-изследвания,скенер/стария/, настаняване .процедура,възстановяване. Добро отношение от всички във'' Пластична и възстановителна хирургия".Огромно благодаря ! Благодарение на една докторка имам малък белег,който почти не се забелязва и не ме гледат като извънземно същество. В края на годината имах тъжен повод да спомена отново болницата-там почина майка ми, но лекарите направиха всичко възможно да я спасят-тъжно ,но понякога не може да се направи нищо за спасението на човек.
  • 2
    21
    Нов ямр, нови стаи....
    Не, че в другите болници стаите не са претъпкани с легла, но Медика е всеизвестна с това, че стаите винаги са здраво претъпкани. В стая предназначена за две легла има четири, а в стая за четири-шест. Съотношението пациенти: персонал обаче така и не мърда.....това не е нормално в никоя западна европейска държава. Освен това както навсякъде, така и в Медика работят социопати. Да..това е факт. Ставал съм свидетел на отвратително отношение и пълна некомпетентност от някои сестри и санитари. Някои нямат никакво чувство за емпатия. Интересува ги да не си развалят маникюра. Освен това има пациенти на венозно лечение в коридора.....напълно недопустимо. И това е практиката на т.нар. "виртуални" болни. Те реално не заемат легла, но за тях се плаща като за лежащи. Освен всичко, болницата има лошата практика да назначава хора без договор...пълен параван. Не искам да мисля, че всички медицински специалисти са еднакви, защото аз лично получих адекватно лечение във времето на престоя ми, но себеизтъкването и фалшивата реклама няма да замаскират некомпетентността и ламтенето за пари. Пари се перат в болниците, пари се перат дори в университетите. Не знам кой е позволил откриването на сестринския колеж в Русе, но част от от сестрите, които завършват първо нямат никакви качества за сестри, второ не знаят особено много, но най-лошото е, че няма кой да ги приеме адекватно и да ги обучи правилно, нито му се занимава(масово прегорял и социопатен персонал). Добре е, че ще има съвременна техника на разположение, ама това е като да си присъдиш здрав бъбрек в умиращо тяло.
  • 6
    20
    Za4
    Ако душегубката "медика"се назовава "болница",то значи аз съм трамвай!
  • 7
    19
    До номер 8, баш селяндура
    Бастун, че ядеш патки и то не само вечер, всички го знаем ха ха!
  • 6
    18
    куц
    Безплатен ли ще е ЯМР-а на Умъртвяващата МБАЛ "МЕДИКА РУСЕ" или изнудвате сакатите с 300 лева!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари