Русенката Андреа Савова стана шампионка по бягане на 400 метра

1
Състезателката на Локомотив - Русе се наложи с 55.12 секунди
Състезателката на Локомотив - Русе се наложи с 55.12 секунди Снимка: sportal.bg

Състезателката на Локомотив - Русе се наложи с 55.12 секунди

Андреа Савова (Локомотив-Русе) спечели убедително бягането на 400 метра при жените на Националния шампионат по лека атлетика в столичната зала “Фестивална”. Най-бързата българка на две обиколки тази зима се наложи с 55.12 секунди, съобщи sportal.bg.

Второто място зае многократната шампионка на България в дисциплината в зала и на открито Кристина Борукова (Тракия 96-Пловдив) с 56.31 сек. Трета с личен рекорд от 56.79 сек завърши шампионката на страната за 2024 г. при девойките под 20 години Росина Николова (Дунав-Русе).

При мъжете на 400 метра шампионът също беше безапелационен. Тодор Тодоров (Академик-София) се наложи с 48.78 сек. Данаил Стоянов (СКЛА Експрес) се пребори за среброто с 49.38 сек, а Симеон Герински (Локомотив-Русе) се нареди трети с 49.68 сек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари